Відомі кухарі світу

Люди хочуть відвідувати тільки ті ресторани, де працюють кращі шеф-кухарі


Відомі кухарі світу

 

Клопотенко Євген Вікторович


Євген Клопотенко — український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий. Засновник соціального проєкту зі зміни культури харчування «Cult Food», співзасновник ресторану «Сто років тому вперед», 

Основна мета: змінити культуру харчування в Україні.

Діяльність: культура їжі I Cult Food — соціальний проєкт зі зміни культури харчування в Україні. Зараз діє два напрямки:
1. Шкільне харчування — Євген Клопотенко розробив новий збірник для шкільних їдалень, який налічує 110 сучасних рецептів. Станом на 2020 рік за оновленим меню харчуються 3000 шкіл по всій країні.
2. Реформа кулінарної освіти. Наразі Євген Клопотенко співпрацює з одним київським училищем профтехосвіти, на базі якого розроблюється нова система кулінарної освіти.

Гордон Рамзі


Став відомий завдяки телешоу «Пекельна кухня», «Майстер-шеф», «Точка кипіння», «Жахи на кухні Рамзі». У Гордона мережа ресторанів і барів по всій Англії, а також його заклади відкриті і в інших країнах світу. Його закладам присвоюються почесні мішленівські зірки протягом лічених перших років, що говорить про високий професіоналізм колективу та якості їжі.

Гордон Рамзі також є автором популярних книг, таких як «Світова кухня», «Здоровий апетит», «Сімейний обід в неділю».

 

Ален Дюкасс


Ален Дюкасс пробивався до вершин кулінарії довго і важко, почавши свою кар'єру на кухні готелю в Бордо. Сьогодні це без сумніву талановитий і відомий шеф-кухар, фахівець з провансальської кухні, успішний ресторатор. Його ресторани зосереджені у багатьох столицях і великих містах світу. Ален Дюкасс – прихильник нести основи грамотного харчування і вишуканої подачі в маси, а не тільки відкривати мистецтво гарної їжі для богеми і знаті.

Дюкасс удостоєний найвищої французької нагороди – ордена Почесного легіону.

 

Хестон Блюменталь


Справжнє втілення майстерності кулінарії і природничих наук. Хестон Блюменталь відомий світу, як автор страв молекулярної кухні. Його морозиво з беконом і яйцем, каша з равликів та багато інших викликали бурхливе захоплення у світової громадськості.

Блюменталь власник і керівник кращого ресторану в світі The Fat Duck, що знаходиться в Британії. Ресторан відзначений 3 мішленівськими зірками. Також Хестон співпрацює з телеканалом Discovery, знімаючи з ними цикл передач, пише книги про кулінарію, серед інших бестселер «Наука кулінарії».

 

Джеймі Олівер


«Голий кухар» - улюбленець широкої публіки. Це шеф-кухар з Британії, телеведучий і талановитий ресторатор, автор бестселерів про здорове і смачне харчування. Джеймі Олівер поширює ідеї здорової їжі, вважаючи, що від цього багато в чому залежить здоров'я всієї нації – «ми те, що ми їмо».

Його передачі і книги популярні більш ніж в 40 країнах світу, він почесний стипендіат та член Королівського коледжу лікарів за напрямом боротьби з дитячим ожирінням та пропаганди здорового харчування, а також Олівер відповідає за їжу у спортсменів «Манчестер Сіті».

 

Вольфганг Пак


Якщо б за їжу давали Оскар, то Вольфганг Пак, безумовно, заслужив би один, навіть тільки тому, що сам відповідає за їжу, яка подається гостям цієї кінопремії. Його також запрошують на покази мод та інші масштабні заходи, воліючи його вишукану кухню іншим.

У Вольфганга Пака понад 20 ресторанів по всьому світу, кілька кулінарних брендів, серед яких мережа фастфуду Wolfgang Puck Express – саме його оригінальні бутерброди продають в найбільших аеропортах світу.

 

Нобуюкі Нобу Мацухіса


Всесвітньо відомий майстер ф'южн-кухні, його страви багатокомпонентні та міжнаціональні. Нобуюкі працює в Лос-Анджелесі, але вкладає в свої страви весь колорит японських, перуанських і аргентинських страв. Він насправді визнаний кулінар, страви якого не мають рівних у цілому світі.

Разом з Робертом Де Ніро Нобуюкі Нобу Мацухіса володіє мережею ресторанів по всьому світу, які дуже люблять відвідувати знаменитості. Шеф-кухар також пише книги й знімається в кіно.

 

Поль Бокюз


Француз Поль Бокюз відомий в основному тим, що серйозно захоплюється кулінарією. Він засновник та незмінний керівник кулінарного конкурсу «Золотий Бокюз», а також Товариства високої французької кулінарії.

Поль у своїй філософії дотримується думки, що соуси змінюють смак продуктів, а тому слід від них відмовитися на користь натурального смаку, свіжих інгредієнтів та поєднання простоти і вишуканості на одній тарілці.

Поль Бокюз також веде публічне життя – виступає на ТБ, пише книги, веде лекції, має власні ресторани. Нагороджений орденом Почесного легіону, керує Institut Paul Bocuse Écully та європейською асоціацією кулінарів Euro Toques.