Професія «Кухар»

це не тільки давнішня, але й вічна професія. Без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі, тому професія кухаря потрібна людині постійно.

Професія КУХАРЯ

одна з найдавніших у світі. одна з найбільш затребуваних, одна з небагатьох, які будуть потрібні людству завжди

Кондитер – це професія творча

 це той чарівник, який створює казку та свято у вирі буденності, передає барви природи та свою фантазію у смачному солодкому диві.

Професія кондитера

 досить універсальна, багатогранна та змістовна. Праця кондитера кропітка, потребує багато зусиль, натхнення та творчого пошуку.

Вчимося смачно готувати та випікати «Готувати тісто та вироби з нього» Українська народна кухня багата стравами та різноманітними виробами з борошна. Це кашоподібні страви з борошна різних злаків (лемішка, соломаха, мамалига), страви з вареного (галушки, вареники) і смаженого тіста (налисники, присканці, пухкеники, вергуни) та печені вироби з тіста (пампушки, пиріжки, калачі тощо). Деякі з них стали традиційними на святковому столі: шулики — на Маковія; вареники, млинці, оладки, налисники — на

«Запорізький торт 2023» З 1 жовтня по 20 грудня проходив обласний конкурс «Запорізький торт 2023», який проходив спільно з Громадською організацією «DobroDIYUKRAINE» та CHAYNARAVA. Головною умовою було: приготувати торт за власним рецептом. Понад 50 учасників взяло участь у цьому конкурсі, кожен хотів передати своє бачення цього торта, і кожен з них був уособленням стійкого запорізького духу, сили та козацтва. Я теж вирішила взяти участь у конкурсі і спекти свій авторський торт. Торт « Я люблю

«Вибір професії – дорога майбутнього» У цей надскладний час однією з головних задач країни є допомогти людям здобути знання і навички, яких потребує сучасний ринок праці, а бізнесу - подолати проблему дефіциту фахівців. Тож, щоб допомогти випускникам у виборі професії, 24 травня на базі комунальної установи «Запорізький обласний центр молоді» Запорізької обласної ради відбувся обласний профорієнтаційний захід «Вибір професії – дорога майбутнього» для учнів закладів загальної середньої освіти

Запрошуємо на навчання з професії «Кухар; кондитер» Федорівський центр професійної освіти запрошує на навчання випускників 9-их класів на навчання за професією "Кухар; Кондитер". Наш заклад тимчасово переміщений і знаходиться за адресою: м.Запоріжжя, вулиця Космічна,129. Навчання проходить тимчасово у дистанційній формі,виробнича практика відбувається на виробництві. Термін навчання -3 роки, здобувачі освіти забезпечуються безкоштовно гуртожитком та отримають щомісяця стипендію у розмірі

"У небо наша калита у небо А ти, сонечко, підіймись Та на нас подивись. Ми калиту чіпляємо На місяць поглядаємо, Свою долю - радість закликаємо". Яке ж свято Андрія без калити. Тож, щоб її скоштувати, потрібні неабиякі спритність та вправність: хлопці мусять високо стрибати а дівчатам знадобляться вміння та навички, адже готують калиту за особливим рецептом. Тож для цього майстром виробничого навчання Нечет Світланою Петрівною було проведено з групою № 6 "Кухар; Кондитер" майстер - клас по

Урок виробничого навчання: "Приготування заварного крему" 30.05.2020 майстром в/н Нечет Світланою Петрівною було проведено дистанційний урок на тему: "Приготування заварного крему". У відеоуроці показано правильну організацію робочого місця, вміння користуватись інструментом та обладнанням, з`єднання інгридієнтів та заварювання крему. Учні у заключній частині отримали домашнє завдання - приготувати самостійно заварний крем, сфотографувати і здати на оцінку. Нечет С.П. майстер виробничого

Знаменитості про професію «Кухар»


  • Якщо ви хочете бути великим кухарем, вам доведеться працювати з великими кухарями. І саме це я зробив.

    Гордон Рамсі - британський шеф-кухар, ведучий британських телешоу
  • Ми можемо жити без поезії, музики та мистецтва; без сумління і без серця; без друзів; без книг; Але цивілізований чоловік не може жити без кухарів.

    Едуард Булвер–Літтон - англійський письменник.
  • Хороший кухар нагадує чарівницю, яка роздає щастя.

    Ельза Скіапареллі - паризький модельєр і дизайнер, одна з творців «прет-а-порте»
  • Шеф – кухар, який виріс з бабусею, що готує, завжди перемагає шеф – кухаря, який їздив до кулінарного інституту. Це в крові.

    Гарі Вайнерчук - американський серійний підприємець, письменник
  • Ви є те, що ви їсте, тому добре їжте.

    Франческо - італійський шеф-кухар мережі паста-барів.
  • Рецепт не має душі. Ви, як кухар, повинні додати свою душу до рецепту.

    Томас Келлер - Американський кухар, ресторатор, автор книг з кулінарії, підприємець, популяризатор французької кухні.
  • Їжа об`єднує людей на різних рівнях. Це харчування душі і тіла; Це дійсно любов.

    GiadadeLaurentis - італійсько-американська шеф-кухар, письменниця, журналістка і телеведуча.
  • Найскладнішою для шеф – кухаря є те, щоб бути впевненому у тому, що він робить.

    Іна Гартен - американська письменниця кулінарних книг, автор телевізійних проектів, телеведуча.
  • Думаю, що кулінарія є найважливішим зв’язком між природою і культурою.

    АлексАтала - бразильський шеф-кухар.
  • Обов`язок хорошого кухаря полягає в тому, щоб передати наступному поколінню все, що він навчив і пережив.

    МаріоБаталі - американський шеф-кухар, письменник, ресторатор і медійна особистість
  • Рецепти не працюють, якщо ви не використовуєте своє серце.

    Ділан Джонс - англійський журналіст і письменник.

Кращі випускники - моя гордість


Олександр Шрамко

Олександр Шрамко


випускник 2001 року
Шеф-кухар ресторану м. Чернігів
Ірина Костюкова (Передерій)

Ірина Костюкова (Передерій)

випускниця 2003 року
шеф-кухар готелю Редісон на Буковелі
Катерина Флоря (Міщенко)

Катерина Флоря (Міщенко)


випускниця 2006 року
шеф-кухар Національної мережі готелів Reikartz Hotel Group
Юлія Новікова (Павелько)

Юлія Новікова (Павелько)


випускниця 2001 року
директор Friduy. delivery (доставка їжі "П'ятниця")