Якщо при обробці оселедця з нього погано знімається шкіра, то потримайте його 5-10 хвилин у холодній воді і шкіра зніметься без проблем;
Якщо під час зберігання лимон почав засихати, то потримайте його деякий час у холодній воді;
Якщо під час збивання білки яєць погано збиваються, то додайте до них кілька краплин лимонної кислоті;
Якщо під час тривалого зберігання сир почав засихати то щоб освіжити його покладіть на деякий час у молоко;
Якщо м’ясо під час запікання дуже підрум’янилося а всередині ще сире, то накрийте його зверху пергаментним папером, змащеним олією або загорніть у фольгу;
Якщо під час тушкування м’ясо твердувате, то додайте до нього томатне пюре, гранатовий сік або лимонну кислоту і м’ясо швидше розм’якшиться;
Якщо вироби з котлетної маси під час смаження розпадаються (розкришуються) і їх не можливо перевернути на інший бік, то обсмажте з одного боку, охолодіть до кімнатної температури потім переверніть на інший бік і обсмажте з іншого боку;
Якщо під час варіння каші вона пригоріла, то швидко перекладіть її в інший посуд, поки вона не увібрала у себе неприємний запах;
Якщо під час варіння першої страви ви її пересолили – ні в якому разі не доливайте води, просто опустіть марлевий мішечок з вареним (без солі) рисом і прокип’ятіть;
Якщо при варінні борщу він не набув малиново-червоного кольору, то підфарбуйте його буряковим квасом;
Якщо під час варіння бульйону піна опустилася на дно посуду, то долийте склянку холодної води, піна підніметься на поверхню і ви її зможете зняти;
Якщо під час механічної обробки риби з неї погано обчищається луска, то опустіть рибу на 1 секунду в окріп або потримайте 3-5 хвилин у воді з оцтом;
Для того щоб під час обчищання риби луска не розліталась, то чистіть її у посуді з водою.
Якщо смак розсольника недостатньо гострий, додайте процідженийі кип'ячений огірковий розсіл за 5-10хв. до закінчення варіння.