1️⃣ БІСКВІТНИЙ ТОРТ
Термін придатності торта визначається терміном придатності крему, як правило, для сучасних видів крему це 72 години (3 доби), за умови, що начинка пройшла теплову обробку. Торти із свіжими ягодами всередині взагалі краще не зберігати.
2️⃣ БІСКВІТ
Бісквіт можна зберігати 3 дні у холодильнику або 3-4 тижні у морозильній камері. Щоб розморозити бісквіт, перекладіть його на ніч у холодильник.
3️⃣ КАПКеЙКИ
Термін придатності капкейків визначається терміном придатності крему, як правило, для сучасних видів крему це 72 години (3 доби), за умови, що начинка пройшла теплову обробку. Капкейки із свіжими ягодами всередині взагалі краще не зберігати.
4️⃣ КРЕМ ЧіЗ
На основі вершкового масла або вершків зберігаються 72 години. Заморожувати крем на основі вершків не можна, при розморожуванні вершки виділять воду, але й інші види крему заморожувати не рекомендуємо. Крем, який не проходить теплову обробку – найнебезпечніший напівфабрикат та будь-які зайві маніпуляції з ним призводять до набору бактерій. Готуйте креми перед складанням десертів і відразу після збірки прибирайте виріб в холодильник.
5️⃣ ВЕРШКОВИЙ СИР І ВЕРШКИ
Після відкриття ємностей зберігаються 5-7 днів, точніше вказано на упаковці. Сир та вершки заморожувати не можна.
6️⃣ МУСОВІ ТОРТИ
Зберігаються до 1 місяця у морозильній камері. Після дефростації – 72 години.
7️⃣ НАЧИНКИ
На основі кукурудзяного крохмалю, желатину, агар-агару, пектину, зберігаються до 3 днів у холодильнику та 3-4 тижні в морозильній камері.
8️⃣ ГАНАШ
Зберігають 5 днів у холодильнику, 3-4 тижні у морозильній камері.
9️⃣ МЕРЕНГА
Зберігається у контейнері під кришкою до 1 місяця, за умови відсутності вологи. Десерти з меренгою (меренговий рулет, Павлова) зберігаються не довго, чим довше, тим більше вони розмокають. Краще вжити їх у перший день.
ЗЕФіР.
Якщо в рецепті є сироп глюкози, зефір зберігається 8-10 днів у контейнері під кришкою (за умови, що він правильно дозрів). Якщо без сиропу глюкози – 5 днів. Далі зефір починає висихати та зацукровуватися.