ІНГРЕДІЄНТИ
Цукор - 63 г
Вершки 30-33% - 160 г
Маскарпоне 130 г
Желатин 220 Блюм - 3,5 г
Холодна вода для желатину- 17,5 г
Приготування
1. Замочити у холодній воді желатин на 5-10 хвилин.
2. У сотейнику з товстим дном довести цукор до бурштинового кольору на середньому вогні. Паралельно підігріти вершки (майже до закипання).
3. Ввести вершки до розчиненого цукру. Через декілька секунд почати перемішувати масу силіконовою лопаткою. Проварити до загустіння декілька хвилин.
4.Додати желатинову масу і перемішати.
5. Процідити карамель через сито. Остудити до 30 °С
6. Збити карамель з маскарпоне кімнатної температури до однорідності.
7. Вилити в два кільця і поставити в морозильну камеру до повного застигання на 6-8 годин.