Технологічна карта «Приготування заправки для салатів»

Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

 

 

Технологічна картка

Заправка для салатів

Рецептура

(В.С.Доцяк стор.244, 1998 р.)

 

№з/п

Найменування сировини

Бруто

1 п, г

Нето 1 п, г

1.

Олія рослинна

35

35

2.

Оцет 3%

65

65

3.

Цукор

4,5

4,5

4.

Перець чорний мелений

0,02

0,02

5.

Сіль

2

2

6.

Вихід

-

100

 

Технологія приготування

У скляну пляшку або банку вливають 3% оцет, додають цукор, сіль, чорний мелений перець, добре перемішують, вводять олію і ретельно збивають.

 

Правила подавання

Заправкою заправляють салати. Якщо потрібно, то заправку подають в соуснику для холодних страв, температура подавання – 100С.

 

Вимоги до якості

 

Зовнішній вигляд - емульгована рідина білого кольору з рожевим відтінком;

Смак – гострий, з ароматом спецій;

Колір - від світло-жовтого до жовтого;

Консистенція - рідка, однорідна.

 

 

Технологічна картка

Заправка для салатів

Рецептура

(Збірник фірмових страв)

 

№з/п

Найменування сировини

Бруто

 1 п, г

Нето 1 п, г

1.

Олія оливкова

35

35

2.

Оцет бальзамічний

30

30

3.

Мед

10

10

4.

Діжонська гірчиця

10

10

5.

Олія гарбузова

15

15

6.

Перець чорний мелений

0,02

0,02

7.

Сіль

2

2

8.

Італійські трави (сухі)

      0.5

0.5

6.

Вихід

-

100

Технологія приготування

Для приготування заправки мед потрібно трохи розігріти на водяній бані і змішати з оливковою та гарбузовою олією і діжонською гірчицею, добре перемішати. Додати бальзамічний оцет, сіль , перець чорний мелений, італійські трави,  все перемішати.

Правила подавання

Заправкою заправляють салати. Якщо потрібно, то заправку подають в соуснику для холодних страв, температура подавання – 100С.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - емульгована рідина темного кольору з жовтуватим відтінком;

Смак – гостро-солодкий з ароматом сушених італійських трав;

Колір -  темнувато-жовтуватий;

Консистенція - рідка, однорідна.