Кухонні штучки: лайфхаки, про які знає не кожна господиня


 

Лови основні правила вирівнювання торта:

1. Торт має бути стабільний і вистояний в холодильнику у кільці не меньше 6 годин, це допоможе йому захолонути рівномірно і запобігатиме деформації.
2. Готуємо стійкий крем на основі масла, шоколаду чи крем-сиру, його мінімальна товщина має бути 8мм.
3. Злегка вимішуємо крем лопаткою, щоб позбутись бульбашок повітря;
4. Спершу покриваємо торт чорновим шаром і ставимо в холодильник на 10 хвилин – так зберемо всі крихти і вони не потраплять у фінішне покриття;
Другий - основний шар, товщина не меньше 5мм; Третій - фінішний шар, тонкий, бажано наносити після охолодження.
5.Використовуємо шпатель для боків торта та спатулу (вигнутий шпатель з ручкою) для його поверхні;
6. Шпатель до торта притискаємо легко – крем треба притиснути, а не зібрати. Підтискаємо шпатель, щоб вирівняти основну частину крему. Нерівності, що залишилися, можна підмазати і провести шпателем ще раз.
7. Після кожного руху інструменти очищуємо від крему. Тримайте шпатель рівно, інакше торт вийде трапецією.
8. На останньому етапі нагріваємо шпатель у гарячій воді, витираємо рушником і ще раз проводимо по поверхні – так отримаємо максимально гладку поверхню.

Крім того, важливо всі інструменти підготувати на столі заздалегідь