Тема: «Оволодіння прийомами та придбання навичок механічної кулінарної риби».
Картка – завдання№3
I варіант
(письмово дати повну відповідь на запитання)
1.Складіть технологічну схему розбирання риби на порціонні шматки – кругляки.
2.Опишіть послідовність обробки судака для фарширування цілим.
Картка – завдання№3
II варіант
(письмово дати повну відповідь на запитання)
1.Складіть технологічну схему розбирання риби на філе.
2.Назвіть способи приготування рибних напівфабрикатів.
Картка – завдання№3
I варіант
Відповідь
(письмово дати повну відповідь на запитання)
1.Складіть технологічну схему розбирання риби на порціонні
шматки – кругляки.
Відповідь:
- розморожування;
- обчищання луски;
- видалення плавників;
- надрізування м’якоті навколо голови;
- перерубування хребта біля голови;
- видалення голови разом з нутрощами;
- зачищання чорної плівки
- промивання;
- обсушування;
- нарізування.
2.Опишіть послідовність обробки судака для фарширування цілим.
Відповідь:
- відрізування спинного плавника, решту плавників відрізують ножицями;
- обчищення луски;
- видалення зябер та очей;
- промивання;
- обсушування;
- виймання хребта;
- виймання нутрощів;
- промивання;
- зрізування з боків м’якоті з реберними кістками;
- зрізування ножицями кісток плавників
Картка – завдання№3
II варіант
Відповідь
(письмово дати повну відповідь на запитання)
- Складіть технологічну схему розбирання риби на філе.
- розморожування;
- обчищання луски;
- видалення плавників;
- розрізування черевця;
- видалення нутрощів і чорної плівки;
- відрізування голови;
- промивання, обсушування;
- зрізування верхнього філе з реберними кістками;
- видалення хребта;
- видалення реберних кісток з філе;
- зрізування філе із шкіри;
- нарізування на порціоні шматочки
- Назвіть способи приготування рибних напівфабрикатів.
- нарізування;
- відбивання;
- маринування;
- подрібнення;
- вибивання;
- панірування