Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Чизкейк «Нью-Йорк»

Інгредієнти для пісочного тіста:

 Вершкове масло 82% - 300 г

Цукрова пудра - 190 г

Борошно - 500 г

Мигдалеве борошно - 60 г

Яйця - 100 г

Ванільний цукор - 1 ч. л.

Сіль - 0,5 ч.л.

 

Приготування.

 

1. Вершкове масло кімнатної температури перетерти з цукровою пудрою силіконовою лопаткою.

2. Яйця перемішати виделкою і додати до вершкового масла з цукровою пудрою.

3. Перемішати до однорідності.

4. Додати ванільний цукор, сіль, просіяне мигдалеве та пшеничне борошно.

5. Замісити тісто, перевірити на однорідність.

6. Розкатати тісто між двома пластами пергаменту і покласти в холодильник на 4 години.

7. Випікати при температурі 160°C до золотого кольору (приблизно 15 хвилин) з конвекцією

 

Інгредієнти для пісочної основи:

 

Печиво - 180 г

Коричневий цукор - 20 г

Мигдалеве борошно - 40 г

Вершкове масло 82% - 55 г

 

Приготування.

 

1. Охолодити печиво до кімнатної температури.

2. Розтопити вершкове масло і дати охолонути.

3. Зробити крихту з печива скалкою між двома аркушами паперу або руками.

4. Перемішати пісочну крихту з мигдалевим борошном, цукром та вершковим маслом.

5. Перемішайте масу руками і перевірте, щоб вона ліпилася.

6. Приготуйте форму для запікання, Застеліть дно пергаментом.

7. Сформуйте основу, товщина стінок повинна бути рівномірною - 5 мм, висота - 6-8 см.

8. Поставте форму з пісочною основою на 15 хвилин в морозильну камеру.

 

Інгредієнти для сирної основи:

 

Крем-сир - 530 г

Вершки 30%- 130 г

Цукор - 130 г

Яйця - 75 г

Жовтки - 3 шт.

Кукурудзяний крохмаль - 27 г

 

Приготування.

 

1. Перемішати крем-сир силіконовою лопаткою до однорідності і додати вершки.

2. Вимішати обережно.

3. Додати цукор і перемішати обережно до однорідності.

4. В окремій тарі перемішати яйця і жовтки.

5. Ввести в сирну суміш і перемішати до однорідності.

6. Ввести через сито кукурудзяний крохмаль і делікатно перемішати.

7. Залишити сирну суміш відпочивати на 10-15 хвилин.

8. Перелити сирну масу в форму з пісочною основою і поставити в духову шафу при температурі 140 °C без конвекції з паровою банею на 2 години.

9. Через 2 години вимкнути духову шафу і не відкривая двері, залишити чизкейк до повного вистигання (приблизно 3 години).

10. Дістати чизкейк з духової шафи і поставити в холодильник на 4-6 годин, не дістаючи з форми.

11. Дістати чизкейк з форми, зняти обережно пергамент і покласти на тарілку.