ІНГРЕДІЄНТИ ПРИГОТУВАННЯ
Молоко - 90 г
Ванільний екстракт - 3-4 краплі
Жовтки яєць - 40 г
Цукор - 105 г
Вершкове масло 82,5 % - 87 г
Кукурудзяний крохмаль - 5 г
Вершки 30-33% - 170 г
Желатин 220 Блюм - 3 г
Холодна вода для желатину- 15 г
Приготування.
1. Замочити у холодній воді желатин на 5-10 хвилин.
2. Жовток яйця перемішати виделкою.
3. Цукор змішати з крохмалєм.
4. У сотейник з товстим дном покласти молоко, ванільний екстракт і поставити на маленький вогонь. Додати цукор з крохмалєм і, постійно помішуючи, підігріти до 45-50 °C.
5. В жовток яйця вилити гаряче молоко, перемішати і повернути назад в сотейник. Заварити массу до загустіння (до 80 °C).
6.Додати желатинову масу і перемішати.
7. Остудити до 30-35 °С, додати вершкове масло кімнатної температури і пробити блендером до однорідності.
8. Збити холодні вершки до стану талого морозива. Ввести їх в заварну основу і перемішати силіконовою лопаткою.
9. Зважити крем-мус і розділити на рівні частини (залежить від кількості коржів).