Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

 

«Кіш»

           

     Приготування

 

Інгредієнти для тіста

Крижана вода - 85 г

Борошно - 300 г

Вершкове масло 82% - 165 г

Сіль - дрібка

Приготування

 

1. З’єднати борошно і холодне масло до стану крихти.

2. Влити крижану воду и перемішати за допомогою міксера.

3. Викласти тісто на стіл і скласти, як конверт 4-5 разів. Сформувати з тіста прямокутник і завернути в харчову плівку.

4. Покласти тісто в холодильник на 2 години.

5.Приготувати форми: змастити вершковим маслом і притрусити борошном. Зробити дно з декільких аркушів фольги та пергаменту. 

6. Розкачати тісто товщиною 2-3 мм і перекласти у форму. Зробити дно і борт однієї товщини і висоти. 

7. Покласти в морозильну камеру на пів години.

 

 

Інгредієнти для начинки з куркою та грибами

на 1 кіш

 

Куряче філе - 200 г

Гриби - 200 г

Цибуля - 1 шт.

Вершкове масло 82% для смаження - 20 г

Сир твердий - 150 г

Моцарелла (кульки)- 30-50 г

Сіль, перець за смаком

 

Приготування

1. Нарізати цибулю, гриби та філе курки дрібним кубиком.

2. На рослинній олії підсмажити цибулю до золотого кольору, додати курку і обсмажити. Посолити, поперчити за смаком.

3. На вершковому маслі обсмажити гриби, поперчити, посолити за смаком.

4. З’єднати обсмажені гриби та курку, перемішати. Охолодити до кімнатної температури.

5. Сир нарізати дрібним кубиком, кульки моцарелли розрізати навпіл.

6. Інгредієнти для начинки з куркою та грибами

 

Інгредієнти для начинки з сиром і шпинатом на 1 кіш

Сир - 360 г

Шпинат 150 г

Моцарелла (тверда) - 100 г

Помідори чері - 4-5 шт

Моцарелла (кульки) - 30-50 г

Вершкове масло 82% для смаження - 20 г

Сіль, перець - за смаком

Приготування

 

1. Розморозити шпинат, віджати рідину.

2.Обсмажити на вершковому маслі декілька хвилин і охолодити.

3. Сир розім’яти віделкою, Тверду моцареллу натерти на велику терку.

4. Змішати сир, моцареллу і шпинат, посолити і поперчити за смаком.

5. Помідори та кульки моцарелли розрізати навпіл.

 

 

Інгредієнти для заливки на 2 кіша

Вершки 30 % (1) - 320 г

Молоко 3,2 % - 50 г

Яйця - 160 г

Сир моцарелла (твердий) - 100 г

Мускатний горіх - 0,5 ч.л.

Кукурудзяний крохмаль - 18 г

Сіль, перець - за смаком

 

 

Приготування

1. Змішати яйця і крохмаль до однорідності.

2. Моцареллу натерти на велику терку.

3.В сотейнику з товстим дном змішати вершки, молоко та яйце з крохмалем.

4.Додати сіль, перець за смаком. Наприкінці додати мускатний горіх. 

5.Заварити заливкудо загущення, не кип’ятити.

6.Перелити заливку в іншу миску і охолодити до кімнатної температури. 

 

Збірка кіша з куркою та грибами

1.На дно форми покласти порізаний твердий сир.

2.Зверху викласти начинку з курки та грибів.

3. Зробити невиликі отвори по периметру кіша для того, щоб могла пройти заливка.

4. Залити кіш заливкою, не доходячи до кінця бортів 2 мм.

5. Зверху покласти половинки кульок моцарелли.

6.Випікати при температурі 180°С форму діаметром 18 см 1-1,5 год., маленькі формочки - 40 хв.

Збірка кіша з сиром і шпинатом

1.На дно форми покласти порізаний твердий сир.

2.Зверху викласти начинку з сира та шпината.

3. Зробити невиликі отвори по периметру кіша для того, щоб могла пройти заливка.

4. Залити кіш заливкою, не доходячи до кінця бортів 2 мм.

5. Зверху покласти половинки кульок моцарелли та помідорів.

6. Випікати при температурі 180°С форму діаметром 18 см 1-1,5 год., маленькі формочки - 40 хв.