Меренговий торт «Новорічна ялинка»
Інгредієнти для безе
Білок яйця - 100 г
Цукор - 100 г
Цукрова пудра - 100 г
Кукурудзяний крохмаль - 10 г
Лимонний сік - 1 ч. л.
Сіль - дрібка
Приготування
1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
2. Духову шафу розігріти до 100°С.
3.Збити білки з дрібкою солі до “пивної піни” на мінімальній швидкості міксера.
4. Додати за декілька прийомів цукор. Продовжувати збивати на низькій швидкості. Коли цукор розчиниться, ввести поступово цукрову пудру і крохмаль.
5. Продовжити збивати на максимальній швидкості міксера приблизно 7-8 хвилин. Меренга повинна бути білого, глянцевого кольору, тримати форму.
6. Додати лимонний сік наприкінці збивання.
7. Перекласти меренгу в кондитерський мішок.
8. Відсадити кола різного діаметру за допомогою трафарету.
9. Сушити меренгу в духовій шафі при температурі 90- 100°С 1-1,5 годин.
Інгредієнти для апельсинової начинки
Мандариновий сік - 100 г
Апельсин - 150 г
Цукор - 30 г
Желатин (220 Bl) - 8 г
Вода для желатина - 48
Приготування
1. Замочити желатин в холодній воді на 10 хвилин.
2.Вичавити сік з мандарина, апельсин очистити від плівки і подрібнити. 3.В сотейник з товстим дном покласти апельсин і сік мандарина. Довести до 45°С.
4.Цукор і крохмаль і перемішати, всипати в сотейник і заварити. Прокип’ятити 30 секунд.
5.Ввести желатин і перемішати.
6. Перелити начинку в іншу тару, накрити харчовою плівкою “в контакт” і охолодити до кімнатної температури.
7. Перед використанням перекласти начинку у кондитерський мішок.
Інгредієнти для крему з маскарпоне
Вершки 30 % - 130 г
Маскарпоне - 225 г
Цукрова пудра - 30 г
Збірка торта
1. Покласти найбільше безе на підложку, відсадити крем, посередині по спіралі покласти начинку.
2. Декорувати края безе ягодами та фруктами. Накрити другим безе меншого розміру.
3.Таким чином зібрати ялинку до самого верху.