Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта

              Млинці на кислому молоці

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Борошно пшеничне

 

70

Яйця

 

5

Кисле молоко (кефір)   

 

120

Цукор

 

5

Сода

 

0,5

Сіль

 

1,5

Маса тіста

 

195

Маргарин столовий

 

5

Маса смажених млинців

 

150

Масло вершкове

 

10

Або сметана

 

20

Вихід: з маслом

 

160

З сметаною

 

170

 

Технологія приготування.

В кисле молоко (кефір) додають яйця, борошно, розчин цукру, солі, добре вимішують і ставлять у тепле місце на 25 – 30 хв, потім кладуть соду і перемішують.

Млинці випікають з обох боків на змащених жиром нагрітих сковородах. Товщина млинців повинна бути не менш ніж 3 см.

Відпускають млинці по 3 шт. на порцію з маслом вершковим або  сметаною.

Вимоги до якості:

Товщина млинців повинна бути не менш ніж 0,3 см. Млинці - вироби круглої форми завтовшки 0,3 см, діаметром 15 см, добре пропечені, политі маслом або сметаною. Смак у міру солоний, солодкуватий з кислинкою. Запах відповідає смаженому дріжджовому тісту і жиру, на якому вони смажилися.