Склад продуктів |
Брутто |
Нетто |
Борошно пшеничне |
|
68 |
Молоко |
|
65 |
Дріжджі |
|
2 |
Яйця |
|
10 |
Цукор |
|
2 |
Яблука свіжі |
42 |
30 |
Олія |
|
10 |
Маса смажених присканців |
|
150 |
Цукрова пудра |
|
10 |
Сметана |
|
30 |
Варення |
|
30 |
Мед |
|
30 |
Вихід або |
|
150/30, 150/10 |
Технологія приготування.
До просіяного борошна додають проціджений розчин (у теплому молоці) дріжджів, цукор, сіль, вводять сирі яйця, перемішують до утворення однорідної маси, додають обчищені й нарізані скибочками яблука, ставлять у тепле місце і дають підійти. Готове тісто беруть столовою ложкою, кладуть на сковороду з добре розігрітою олією і смажать до готовності.
Перед подаванням присканці посипають цукровою пудрою або поливають сметаною (варенням, медом).
Вимоги до якості:
Присканці (оладки) - форма овальна або кругла, вироби 5-6 см завтовшки, добре пропечені, политі маслом, сметаною, медом, варенням чи посипані цукровою пудрою. Смак ледь солодкуватий, у міру солоний. Запах смаженого дріжджового тіста і масла, на якому вони смажилися.