Сировина густий середній рідкий
Молоко 750 750 750
Масло 130 100 50
Борошно 130 100 50
Бульйон - 150 250
Сіль 8 10 10
Цукор - - 10
Технологія приготування.
Борошно пасерують на вершковому маслі до світло кремового кольору. Гарячу жирову пасеровку поступово розводять гарячим молоком або молоком, з додаванням бульйону і при безперервному помішуванні варять 7-10 хв у посуді з товстим дном, додають сіль, цукор. Соус проціджують, доводять до кипіння.
Вимоги до якості
Смак і запах – запах і присмак молока,
Колір – від білого до світло-кремового,
Консистенція – однорідна, еластична.
Соус молочний 650
Бульйон 250
Сир твердий 100
Масло вершкове 50
Технологія приготування.
Нагрівають бульйон до 40-45*С.Змішують гарячий бульйон з готовим соусом. Твердий сир натирають на тертці та додають в гарячу суміш, ретельно перемішуючи. Після охолодження додають м’яке вершкове масло та взбивають блендером.
Молоко 200
Борошно 60
Масло 50
Гриби 100
Сіль 10
Перець 4
Технологія приготування.
Обсмажити на сухій сковорідці борошно на маленькому вогні до світло-золотистого кольору протягом 3 хвилин. Окремо підігріти молоко та додати його в муку, постійно помішуючи. Гриби нарізати дрібними шматочками.
Нагріти вершкове масло та висипати в нього нарізані гриби. Обсмажити. В обсмажені гриби додати молоко з мукою, сіль та перець за смаком.
Перемішати та остудити. Після охолодження соус взбити блендером.