Технологічна картка «Приготування молочних соусів»

Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


Технологічна карта

Соус молочний основний

Сировина                              густий                        середній                       рідкий

Молоко                                     750                                750                               750

Масло                                        130                                100                               50

Борошно                                   130                                100                               50

Бульйон                                       -                                   150                               250

Сіль                                               8                                    10                                10

Цукор                                             -                                     -                                 10      

 

Технологія приготування.

 

  Борошно пасерують на вершковому маслі до світло кремового кольору. Гарячу жирову пасеровку поступово розводять гарячим  молоком або молоком, з додаванням бульйону і при  безперервному помішуванні варять 7-10 хв у  посуді з товстим дном, додають сіль, цукор. Соус проціджують, доводять до кипіння.

                                                      Вимоги до якості

Смак і запах – запах і присмак молока,

Колір – від білого до світло-кремового,

Консистенція – однорідна, еластична.

 

 

Технологічна карта

Молочний з сиром

 

Соус молочний                                        650

Бульйон                                                     250

Сир твердий                                             100

Масло  вершкове                                     50

 

Технологія приготування.

 

Нагрівають  бульйон  до 40-45*С.Змішують гарячий бульйон з готовим соусом. Твердий сир натирають  на тертці та додають в гарячу суміш, ретельно перемішуючи. Після охолодження  додають  м’яке вершкове масло та взбивають блендером.

 

          Технологічна карта

    Соус молочний з грибами

 

Молоко                                            200

Борошно                                          60

Масло                                               50

Гриби                                                100

Сіль                                                    10

Перець                                              4

Технологія приготування.

    Обсмажити на сухій сковорідці борошно на маленькому вогні до світло-золотистого кольору протягом 3 хвилин. Окремо підігріти молоко та додати його в муку, постійно помішуючи. Гриби нарізати дрібними шматочками.

Нагріти вершкове масло та висипати в нього нарізані гриби. Обсмажити. В обсмажені гриби додати молоко з мукою, сіль та перець за смаком.

Перемішати та остудити. Після охолодження соус взбити  блендером.