Департамент освіти і науки
Відкрита виховна година.
Тема: «Кращий кухар».
Виховну годину
підготувала і провела
майстер в/н Федорівського ЦПО
Нечет С.П.
м.Гуляйполе 2018
Тема: «Кращий кухар»
Мета: закріплювати отримані вміння та навички на практиці;поглиблювати та розвивати творчу уяву про професію;виховувати прагнення до самовдосконалення, повагу і любов до обраної професії.
Обладнання: посуд, інвентар, технологічні картки.
Хід заходу
Положення
Про проведення конкурсу серед учнів з професії «Кухар;Кондитер»
Федорівський центр професійної освіти
Загальні положення
У конкурсі беруть участь учні Федорівського центру професійної освіти по 2 учасника з кожної групи кухарів.
Учасники конкурсу повинні мати комплект санітарного одягу, який складається:
Загальні положення що до санітарного одягу:
Загальні вимоги до окремих деталей санітарного одягу:
Вимоги до зовнішнього вигляду учасника:
Практичний тур складається з приготування салату на вибір та його оформлення і подача.
Термін приготування салату 45хв.
Для захисту Зхв.
Критерії оцінювання
Зовнішній вигляд і форма учасника | 10 балів |
Організація робочого місця в процесі роботи | 10 балів |
Виконання складної нарізки | 40 балів |
Виконання простої нарізки | 5 балів |
Правильність обробки продуктів | 10 балів |
Оригінальність салату | 40 балів |
Дотриманість правильності технології приготування | 10 балів |
Дотримання правил охорони | 10 балів |
Дотримання часу на виконання | 10 балів |
Максимальна кількість балів за практичний тур | 145 балів |
Учасники отримують завдання,спостереження роботи здійснюється членами журі.
Під час проведення конкурсу членам журі забороняється втручатися у діяльність учнів. Якість виконання робіт оцінює журі.
Учасники конкурсу самостійно виконують завдання,не заважаючи іншим,дотримуються охорони праці. При порушені чи не дотриманні умов конкурсу кожний член журі має право нараховувати учаснику 1-5 штрафних балів а саме:
Неохайний зовнішній вигляд учасника і форми | -1-5 балів |
Недотримання послідовності опису т/п страви | -1-5 балів |
Неповна відповідь | -1-5 балів |
Порушення охорони праці | -1-5 балів |
Недотримання вимог організації робочого місця | -1-5 балів |
Неякісне виконання складної нарізки | -1-5 балів |
Недотримання часу на виконання завдання | -1-5 балів |
Учасники які не виконали умови конкурсу,припустили грубі порушення з правил охорони праці,за рішенням журі усуваються від змагань.
Визначення місць учасників здійснюється за більшою загальною сумою набраних балів в двох турах.
Умовами конкурсу передбачається розподіл призових місць на 1-3 та отримують грамоти.