Щоб перерахувати кількість інгредієнтів з рецепта для круглої форми на квадратну або прямокутну форму, треба вирахувати площу:
S = a²,
де a – сторона квадрата
S = ab,
де a і b сторони прямокутника
S = πr²
Де π – незмінна і дорівнює 3,14;
а r – радіус вашої форми.
Наприклад:
вам треба перерахувати інгредієнти з круглої форми діаметром 16 см на квадратну форму із стороною 18 см.
По-перше, треба розрахувати площу квадрата, для цього перемножуємо сторони квадрата або зводимо сторону в квадрат:
S=18*18=324
По-друге, треба розрахувати площу круга:
S=3,14*8²=201
Тепер дізнаємося співвідношення площі квадрата до площі круга.
Для цього площу квадрата ділимо на площу круга і отримуємо потрібний коефіцієнт:
324/201=1,61
Наприклад:
у вас в рецепті для круглої форми діаметром 16 см йде 200 г борошна.
Щоб зрозуміти скільки борошна необхідно для квадратної форми із стороною 18 см треба необхідну кількість борошна помножити на коефіцієнт:
200*1,61=322
Це означає, що для квадратної форми із стороною 18 см необхідно взяти 322 г борошна.
Так само перераховуємо необхідну кількість усіх інгредієнтів