Кухонні штучки: лайфхаки, про які знає не кожна господиня


 

 

Смаколики з харчових відходів.

 

 

 Бульйон із залишків овочів.

Після чистки овочів  залишається багато відходів, які ми звикли викидати у смітник. Але з них можна приготувати смачний бульон, як для супів так і для соусів. Головне, щоб перед механічною обробкою овочі були гарно вимиті від бруду . Просто вкінці приготування бульону треба зцідити овочеві залишки і бульон готовий до вживання або подальшого використання.

 

Не викидайте бадилля буряка, моркви чи редиски.

Зелень коренеплодів не тільки їстівна, а ще й надзвичайно корисна та смачна. Додайте її до салатів, обсмажте або додайте в суп – ви будете вражені результатом.

 

 

Освіжувач повітря з цитрусових

З цедри цитрусових: апельсинів, мандаринів, лимонів, лаймів чи грейпфрутів можна зробити чудовий освіжувач повітря для дому чи офісу, оскільки вони чудово поглинають запахи. Достатньо вибрати ложкою серединку з цитрусових і заповнити її сумішшю морської солі, трав і ефірних олій.

 

Заморозьте томатну пасту

Щоб продовжити термін споживання томатної пасти достатньо її заморозити у харчовому контейнері або порційно в зіпер пакеті.


 

 

Засоліть шкірки з кавуна
Щоб отримати хрумку та смачну закуску зі шкірок кавуна зваріть їх в розчині оцту, води, цукру і солі, доки вони не стануть м’якими, а потім зберігайте їх у холодильнику.За бажанням можна додати до маринаду улюблених спецій.
 

 

 

Смажені стебла листової зелені

Якщо ви не використовуєте стебла листової зелені через їхню надмірну твердість, пропоную дрібно їх нарізати  та обсмажити на пательні на середньому вогні зі спеціями до стану мягкості. Подавати можна як до картоплі,так і інших гарнірів. Це не просто смачно а і надасть гарніру неабиякого аромату.

 

Додати стебла петрушки в супи, рагу та бульйони

Стебла петрушки - це чудовий спосіб додати глибину та багатство смаку вашим улюбленим супам, рагу та бульйонам. Просто зв'яжіть їх у пучок і додайте в каструлю за 10-15 хвилин до готовності. Перед подачею на стіл вийміть пучок.

 

Зробити ароматну приправу

Висушіть стебла в духовці або дегідраторі, а потім подрібніть їх у блендері. Змішайте з сіллю і використовуйте для приготування страв.