Тема: «Оволодіння прийомами та придбання навичок механічної кулінарної риби».

Скринька власних напрацювань


 

Тема: «Оволодіння прийомами та придбання навичок механічної кулінарної риби».

Картка – завдання№3

 

I варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

1.Складіть технологічну схему розбирання риби на порціонні шматки – кругляки.

2.Опишіть послідовність обробки судака для фарширування цілим.

 

Картка – завдання№3

 

II варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

 

 1.Складіть технологічну схему розбирання риби на філе.

 2.Назвіть способи приготування рибних напівфабрикатів.

 

 

 

 

Картка – завдання№3

I варіант

Відповідь

(письмово дати повну відповідь на запитання)

1.Складіть технологічну схему розбирання риби на порціонні

шматки – кругляки.

               Відповідь:

  •  розморожування;
  • обчищання луски;
  • видалення плавників;
  • надрізування м’якоті навколо голови;
  • перерубування хребта біля голови;
  • видалення голови разом з нутрощами;
  • зачищання чорної плівки
  • промивання;
  • обсушування;
  • нарізування.

 

    2.Опишіть послідовність обробки судака для фарширування цілим.

              Відповідь: 

  •  відрізування спинного плавника, решту плавників відрізують ножицями;
  • обчищення луски;
  • видалення зябер та очей;
  • промивання;
  • обсушування;
  • виймання хребта;
  • виймання нутрощів;
  • промивання;
  • зрізування з боків м’якоті з реберними кістками;
  • зрізування ножицями кісток плавників

 

Картка – завдання№3

II варіант

Відповідь

(письмово дати повну відповідь на запитання)

  1. Складіть технологічну схему розбирання риби на філе.
  • розморожування;
  • обчищання луски;
  • видалення плавників;
  • розрізування черевця;
  • видалення нутрощів і чорної плівки;
  • відрізування голови;
  • промивання, обсушування;
  •  зрізування верхнього філе з реберними кістками;
  • видалення хребта;
  • видалення реберних кісток з філе;
  • зрізування філе із шкіри;
  • нарізування на порціоні шматочки

    

             

  1. Назвіть способи приготування рибних напівфабрикатів.

 

  • нарізування;
  • відбивання;
  • маринування;
  • подрібнення;
  • вибивання;
  • панірування