Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта

Омлет натуральний

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Яйця або меланж

 

80

Молоко чи вода

 

30

Маса омлетної маси

250

110

Маргарин столовий

125

5

Маса готового омлету

100

105

Масло вершкове або маргарин столовий

 

5

Вихід

 

110

 

 

Технологія приготування.

Готують омлетну масу. Для цього підготовлені яєчні продукти з’єднують з молоком і сіллю, добре розмішують, злегка збивають до утворення піни.

На добре розігріту чавунну сковороду з вершковим маслом швидко виливають підготовлену омлетну масу і смажать до повного її загусання. Коли нижня частина омлету підсмажиться, краї його загинають з двох боків до середини, надаючи омлету форми довгастого пиріжка, перекладають рубцем до низу на розігріте блюдо або столову мілку тарілку.

Перед подаванням омлет поливають маслом, можна посипати подрібненою зеленню (1-3г нетто на порцію).

Вимоги до якості:

Омлет смажений має світло-жовтий колір, хвилясту поверхню, пухку, соковиту консистенцію. Не допускаються відокремлення рідини, ознаки псування яєць, наявність шкаралупи. Перед подаванням омлет поливають маслом, можна посипати подрібненою зеленню