Склад продуктів |
Брутто |
Нетто |
Яйця або меланж |
|
80 |
Молоко чи вода |
|
30 |
Маса омлетної маси |
250 |
110 |
Маргарин столовий |
125 |
5 |
Маса готового омлету |
100 |
105 |
Масло вершкове або маргарин столовий |
|
5 |
Вихід |
|
110 |
Технологія приготування.
Готують омлетну масу. Для цього підготовлені яєчні продукти з’єднують з молоком і сіллю, добре розмішують, злегка збивають до утворення піни.
На добре розігріту чавунну сковороду з вершковим маслом швидко виливають підготовлену омлетну масу і смажать до повного її загусання. Коли нижня частина омлету підсмажиться, краї його загинають з двох боків до середини, надаючи омлету форми довгастого пиріжка, перекладають рубцем до низу на розігріте блюдо або столову мілку тарілку.
Перед подаванням омлет поливають маслом, можна посипати подрібненою зеленню (1-3г нетто на порцію).
Вимоги до якості:
Омлет смажений має світло-жовтий колір, хвилясту поверхню, пухку, соковиту консистенцію. Не допускаються відокремлення рідини, ознаки псування яєць, наявність шкаралупи. Перед подаванням омлет поливають маслом, можна посипати подрібненою зеленню