Приготування дріжджового безопарного тіста

Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна картка

Безопарне дріжджове тісто

Продукти

Нетто

1000

510

Цукор

39

20

Борошно

605

303

Сіль

10

5

Маргарин

20

11

Дріжджі

19

9,5

Вода

332

166

Технологія приготування.

Для приготування тіста всі продукти, передбачені рецептурою, змішують в один прийом. У діжу тістом сильної машини вливають підігріту до температури 35-40°С воду, попередньо розведені у теплій воді і проціджені дріжджі, цукор, сіль, додають меланж, або яйця, всипають просіяне борошно і добре перемішують 7-8 хв.

Наприкінці замішування вводять розтоплений маргарин, щоб зменшити руйнування клейковини. Готовність тіста визначають за його однорідністю, відсутністю грудочок. Добре вимішане тісто відстає від рук і стінок посуду. Діжу закривають кришкою і ставлять на 3-4 години для бродіння у тепле місце з температурою 35-40°С.

Коли тісто збільшиться в об’ємі в 1,5 різи його обминають 1-2 хв. і знову залишають для бродіння, у процесі якого тісто обминають ще 1-2 рази. Закінчення бродіння визначають за зовнішніми ознаками: тісто збільшується в об’ємі в 2,5 рази, поверхня його опукла, воно набуває приємного спиртового запаху.