Склад продуктів |
Брутто |
Нетто |
Огірки |
|
2 шт. |
Цибуля |
|
1 шт. |
Олія оливкова |
|
40 мл. |
Оцет винний |
|
10 мл. |
Часник |
|
2 зубчики |
Спеції |
|
За смаком |
Технологія приготування.
Огірочки наріжте тонкими кружальцями, цибулю – півкільцями.
Часник подрібніть будь-яким зручним способом.
Заправити винним оцтом і оливковою олією.
Додайте сіль, перець, перемішайте.
Вимоги до якості:
Овочеві салати використовують також як додатковий гарнір до м'ясних і рибних страв. Норми виходу салатів залежно від виду їх становлять 50. 100, 150 і 200 г на порцію.
Для оформлення салатів використовують продукти, що входять до складу страви, а також мають яскраве забарвлення: перець солодкий, томати, огірки, листки салату, зелень петрушки, селери, зелену цибулю, яйця, м'ясні і рибні продукти, фрукти, цитрусові плоди.