Технологічна карта
Налисники (млинчики) смажені (напівфабрикат, оболонка).
Найменування сировини |
Витрата сировини на 1 порцію |
Технологічні вимоги до основної сировини та напівфабрикатів |
|
Вага брутто, г |
Вага нетто, г |
||
Борошно пшеничне |
416 |
416 |
Борошно – колір з кремовим відтінком, смак злегка солодкуватий, без відчуття хрумтіння при розжовування Яйця – шкаралупа чиста, без запаху, білок просвічується. Молоко – однорідна рідина білого кольору, без осаду, із жовтуватим відтінком, без стороннього присмаку. |
Молоко або вода |
1040 |
1040 |
|
Яйця |
2шт |
83 |
|
Цукор |
- |
83 |
|
Сіль |
8 |
8 |
|
Маса тіста |
- |
1538 |
|
Сало шпик |
20,8 |
20 |
|
(кулінарний жир або жир тваринний топлений харчовий, олія |
|
16 |
|
Вихід |
- |
1000 |
Технологія приготування
Проціджений розчин солі, цукру, сирі яйця змішують з частиною холодного молока чи води (половина норми), всипають просіяне борошно, перемішують і збивають до утворення однорідної маси, потім вливають цівкою решту молока або води, перемішують.
Тісто проціджують.
Налисники смажать на розігрітій і змащеній жиром сковороді діаметром 24-26 см. Налите тісто обертанням сковороди розподіляють рівним шаром по всій поверхні завтовшки 1-2 мм і обсмажують. Якщо налисники подають без начинки, їх обсмажують з обох боків, якщо з начинкою — з одного боку. Налисники знімають і охолоджують.
Технологічна карта
Налисники з начинкою із сиру або мʼяса (печінки, капусти).
Найменування сировини |
Витрата сировини на 1 порцію |
Технологічні вимоги до основної сировини та напівфабрикатів |
|
Вага брутто, г |
Вага нетто, г |
||
Налисники-напівфабрикат |
- |
100 |
Борошно – колір з кремовим відтінком, смак злегка солодкуватий, без відчуття хрумтіння при розжовування Яйця – шкаралупа чиста, без запаху, білок просвічується. Молоко – однорідна рідина білого кольору, без осаду, із жовтуватим відтінком, без стороннього присмаку. |
Начинка |
- |
94 |
|
Маса напівфабрикату |
- |
194 |
|
Маргарин столовий або кулінарний жир |
- |
10 |
|
Маса смажених налисників з начинкою |
- |
175 |
|
Масло вершкове |
- |
10 |
|
Вихід |
- |
185 |
Технологія приготування
На підсмажений бік налисника кладуть начинку з мʼяса або ліверу (капусти, сиру), загортають прямокутниками, обсмажують з обох боків на розігрітій з жиром сковороді або листі до утворення румʼяної кірочки і ставлять у жарову шафу на 5-6 хв
Відпускають 2 шт. на порцію. Поливають вершковим маслом або маргарином.
Налисникам із фруктовими начинками (джемом, повидлом, варенням) надають форми трикутника, збризкують маргарином і запікають у жаровій шафі 7-10 хв.
Подають з цукровою пудрою або зі сметаною.