Новини

Останні події


«Андріївські вечорниці»

«Андріївські вечорниці»

 

Традиційно 13 грудня відзначається День Андрія Первозванного – одне з перших свят зимового циклу. Здавна свято Андрія вважалося днем ворожіння, бо в народі вірять , що ця ніч сповнена магії.

Тож, у групах №6 та №13 («Кухар; Кондитер») було проведено свято «Андріївські вечорниці», яке провела майстер виробничого навчання Нечет Світлана Петрівна. Свято пройшло у святковій та доброзичливій атмосфері. Дівчата з великою зацікавленістю та відповідальністю поставились до його проведення. Всім було цікаво зазирнути у своє недалеке майбутнє, щоб дізнатись чи  вийдуть вони у наступному році заміж, та хто буде їх судженим.

Святкове дійство супроводжувалось цікавими ворожіннями та українськими народними піснями. Вечорниці пройшли в українському народному стилі: хата прикрашена вишитими рушниками, стара піч, лави застелені самотканими доріжками, стіл сервірований українськими стравами та дівчата в українських хустках.

Наприкінці вечорниць винесли сонячну Калиту, яку розламали та роздали всім присутнім, бо на Андрія обов’язково треба відкусити шматок, щоб на наступний рік стати здоровішими та щасливішими.

Тож, хочеться сподіватися , що свято молоді, краси та парування залишило у молоді добре та повчальне враження про українські народні традиції , які вони будуть підтримувати у майбутньому.

Майстер в/н Нечет С.П.

 

 

 

 

 

 

 

<< Повернутися на попередню сторінку