Скринька власних напрацювань


 

«Приготування соусів»

 

Картка – завдання№17

Термінологічний диктант

(допишіть речення)

  1. За способом приготування соуси поділяють на дві групи: --------(із загусником і без загусників)
  2. За кольором розрізняють соуси: ------(білі і червоні)
  3. Як рідку основу для соусів використовують: ------ (бульйони, молоко,сметану)
  4. Особлива група соусів це -------- (солодкі соуси)
  5. За консистенцією розрізняють соуси 3 видів а саме ----(рідкі, густі, середньої густоти)
  6. За технологією приготування  соуси бувають ----- (основні і похідні)
  7. Основними називають соуси ------ (приготовлені на певній рідкій основі з максимальною кількістю продуктів)
  8. Похідними називають такі соуси ------- (коли до основного соусу додають інші продукти і приправи)
  9. Готують соуси у -------- (у соусному відділенні)
  10. Основні гарячі соуси  можна зберігати --------(4год.)
  11. Молочні соуси рідкої консистенції зберігають -------(1-1,5гд.)
  12. Сметанні соуси зберігають -------(2год.)