Картка – завдання№15
Термінологічний диктант
(допишіть речення)
1.Доведення продукту до готовності при повному зануренні його в рідину є ---------(варіння).
2.Варіння продукту у невеликій кількості рідини є -----(припускання)
3.Нагрівання продукту в середовищі насиченої водяної пари, коли продукти не стискають з киплячою водою є ---------(варіння на парі)
4.Варіння продуктів при зниженій температурі, не вищий ніж 90°C, яку підтримують протягом усього періоду теплової кулінарної обробки є ------( варіння на водяній парі)
5.Теплова обробка продукту в невеликій кількості жиру до утворення на поверхні рум`яної кірочки є ------(смаження)
6.Продукт повністю занурюють у попередньо нагрітий жир до t160-180°C є --------(смаження у фритюрі)
7.Застосовують для приготування виробів з рідкого тіста на жаровні з барабанами, що обертаються, це -------(смаження без жиру)
8. Продукт кладуть на змащений лист або сковороду і поміщають у жарову шафу є --------(запікання)
9. Припускання попередньо обсмажених продуктів з додаванням прянощів і приправ, це -----(тушкування)
10. Короткочасне (від 1 до 5хв.) обшпарювання продукту окропом або парою з наступним обполіскуванням холодною водою є ----- (бланшування)
11.Короткочасне обсмажування продукту з жиром або без нього перед наступною тепловою обробкою є -------(пасерування)
Картка – завдання№16
I варіант
Картка – завдання№16
II варіант