Тема: «Оволодіння прийомами і придбання навичок механічної кулінарної обробки овочів»

Скринька власних напрацювань


 

Тема: «Оволодіння прийомами і придбання навичок механічної кулінарної обробки овочів»

 

Картка – завдання№1

 I варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

  1. З яких послідовних операцій складається механічна кулінарна обробка овочів?
  2. Як обробляють капустяні овочі?

 

 

Картка – завдання№1

II варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

  1. На які групи поділяють овочі?
  2. Як обробляють свіжі гриби, баклажани?

 

 

Картка – завдання №2

 

Тема уроку: «Використання форм нарізування картоплі»

(виконати тести)

№3/п

Питання

Відповіді

код

1.

Для смаження у фритюрі, картоплю нарізують

а)кубиками

б) скибочками

в) брусочками

 

в

2.

Для приготування борщів використовують форму нарізки (крім селянського, полтавського)

а) брусочки

б)часточки

в) скибочки

 

а

3.

Для тушкування нарізують картоплю

а)соломка, скибочки

б)брусочки,кружальця

в)часточки, кружальця

 

в

4.

Варену, для приготування запечених страв з м`яса і риби

а) скибочки, кружальця

б)брусочки, кубики

в)соломка, часточки

 

а

5.

Для приготування юшок картопляних картоплю нарізують

а)часточками

б) кубиками

в) соломкою

 

б