Тема: «Оволодіння прийомами та придбання навичок механічної кулінарної обробки овочів».

Скринька власних напрацювань


 

Тема: «Оволодіння прийомами та придбання навичок механічної кулінарної обробки овочів».

 

Картка – завдання№1

 

 I варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

  1. З яких послідовних операцій складається механічна кулінарна обробка овочів?
  2. Як обробляють капустяні овочі?

 

 

Картка – завдання№1

 

II варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

  1. На які групи поділяють овочі?
  2. Як обробляють свіжі гриби, баклажани?

 

 

 

 

Тема: «Оволодіння прийомами та придбання навичок механічної кулінарної обробки.

Відповідь

Картка – завдання№1

I варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

  1. З яких послідовних операцій складається механічна кулінарна обробка овочів?

   Відповідь: механічна обробка овочів складається з таких послідовних операцій: сортування калібрування, миття, обчищення, промивання та нарізування.

2.Як обробляють капустяні овочі?

Відповідь: капустяні овочі обробляють так: сортують, видаляють забруднені, пошкоджені, пожовклі листя, відрізують зовнішню частину качана, миють.

Картка – завдання№1

II варіант

(письмово дати повну відповідь на запитання)

  1. На які групи поділяють овочі?

     Відповідь: Овочі поділяють на 2 групи: вегетативні і плодові.

 Вегетативні: бульбоплоди, коренеплоди, капустяні, цибулеві, салатно- шпинатні, десертні, пряні.

Плодові: гарбузові, томатні, бобові, зернові.

       2.Як обробляють свіжі гриби, баклажани?

      Відповідь:

Обробка грибів:

  •  обчищають від листочків, хвої і травинок;
  • відрізують нижню частину ніжки;
  • відрізують пошкоджене листя;
  • зішкрібають забруднення;
  • сортують і промивають

             Обробка баклажанів:

  • сортують за розміром і ступенем стиглості,
  • миють,
  • відрізують плодоніжку,
  • старі баклажани- обшпарюють і обчищають шкірочку.