Картка – завдання№1
I варіант
(письмово дати повну відповідь на запитання)
Картка – завдання№1
II варіант
(письмово дати повну відповідь на запитання)
Тема: «Оволодіння прийомами та придбання навичок механічної кулінарної обробки.
Відповідь
Картка – завдання№1
I варіант
(письмово дати повну відповідь на запитання)
Відповідь: механічна обробка овочів складається з таких послідовних операцій: сортування калібрування, миття, обчищення, промивання та нарізування.
2.Як обробляють капустяні овочі?
Відповідь: капустяні овочі обробляють так: сортують, видаляють забруднені, пошкоджені, пожовклі листя, відрізують зовнішню частину качана, миють.
Картка – завдання№1
II варіант
(письмово дати повну відповідь на запитання)
Відповідь: Овочі поділяють на 2 групи: вегетативні і плодові.
Вегетативні: бульбоплоди, коренеплоди, капустяні, цибулеві, салатно- шпинатні, десертні, пряні.
Плодові: гарбузові, томатні, бобові, зернові.
2.Як обробляють свіжі гриби, баклажани?
Відповідь:
Обробка грибів:
Обробка баклажанів: