Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Крем-мус

ІНГРЕДІЄНТИ ПРИГОТУВАННЯ

Молоко - 90 г

Ванільний екстракт - 3-4 краплі

Жовтки яєць - 40 г

Цукор - 105 г

Вершкове масло 82,5 % - 87 г

Кукурудзяний крохмаль - 5 г

Вершки 30-33% - 170 г

Желатин 220 Блюм - 3 г

Холодна вода для желатину- 15 г

Приготування.

1. Замочити у холодній воді желатин на 5-10 хвилин.

2. Жовток яйця перемішати виделкою.

3. Цукор змішати з крохмалєм.

4. У сотейник з товстим дном покласти молоко, ванільний екстракт і поставити на маленький вогонь. Додати цукор з крохмалєм і, постійно помішуючи, підігріти до 45-50 °C.

5. В жовток яйця вилити гаряче молоко, перемішати і повернути назад в сотейник. Заварити массу до загустіння (до 80 °C). 

6.Додати желатинову масу і перемішати.

7. Остудити до 30-35 °С, додати вершкове масло кімнатної температури і пробити блендером до однорідності.

8. Збити холодні вершки до стану талого морозива. Ввести їх в заварну основу і перемішати силіконовою лопаткою.

9. Зважити крем-мус і розділити на рівні частини (залежить від кількості коржів).