Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта

«Каша манна молочна»

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Крупа манна

75

75

Молоко

100

100

Вода

50

50

Масло вершкове

15

15

Вихід

 

250

 

 

Технологія приготування.

Просіяну манну крупу підсушують до світло-жовтого кольору і змішують з топленим маслом. Потім засипають у киплячу підсолену суміш води з молоком, за нормою тоненькою цівкою, безперервно помішуючи, оскільки вона заварюється за 20-30с. Посуд з кашою ставлять у жарову шафу на 20-30 хв. для упрівання.

Використовують як самостійну страву. Подають гарячою, зверху поливають вершковим маслом.

Вимоги до якості:

Зерна повністю набухлі, добре роз­варені, втратили свою форму; кон­систен­ція рідка, однорідна, маса розтікається по тарілці; не допу­ска­ється присмаку гіркоти, затхлий запах або запах підгорілої каші, сторонні включення; колір відповідає виду крупи. Вологість каші повинна становити, %: рідкої пшоняної, пшеничної – 83, рисової – 87