Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта №220

«Юшка картопляна з крупою»

 

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Крупа: рисова, перлова, манна

80

80

або вівсяна, ячна, пшенична, пшоно

100

100

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

13

10

Цибуля ріпчаста

48

40

Цибуля зелена

26

20

Тваринний жир

20

20

Бульйон або вода:

для манної крупи

для інших круп

 

950

1000

 

950

1000

Вихід

-

1000

 

 

Технологія приготування.

Коріння, нарізане кубиками по 5-6 мм, і дрібно нарізану цибулю спасерувати з жиром.  Рис промити і занурити в окріп на 3-5 хвилин; пшоно на 2-3 хвилини, а потім відкинути на сито; манну крупу просіяти.Підготовлену крупу покласти в киплячий бульйон або воду, довести все це до кипіння, додати коріння і картоплю, нарізану кубиками.Довести до кипіння і варити до готовності, за 10-15хв. до її готовності додають пасеровані овочі. Варити суп 20-25 хвилин, перед закінченням варіння посолити.

 

При приготуванні юшки з манною крупою у кип`ячий бульйон або воду додають пасеровані овочі, варять 5-10хв., потім за 10 хвилин до закінчення варіння супу  додають манну крупу і варять до готовності.

Вимоги до якості:

У супах з крупами крупа повинна бути добре набряклі, коріння і цибулю зберігають форму. Консистенція крупи та овочів м'яка, на поверхні бульйону - блискітки жиру. Блюдо має смак відповідної крупи, запах коріння і цибулі.