«Юшка картопляна з макаронними виробами»

Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта №208

«Юшка картопляна з макаронними виробами»

 

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Картопля

400

300

Макарони, локшина домашня або фігурні вироби

40

40

Морква

50

40

Цибуля ріпчаста

24

20

Цибуля зелена

26

20

Маргарин столовий

10

10

Бульйон або вода

750

750

 

 

Технологія приготування.

Овочі нарізують у залежності від використання макаронних виробів: картоплю - брусочками або кубиками, коріння - брусочками, соломкою або кубиками, цибулю шаткують або дрібно подрібнюють. Моркву і цибулю пасерують.

У кип`ячий бульйон або воду кладуть макарони і варять 10-15 хв., потім додають картоплю і пасеровані овочі і варять до готовності. Локшину додають у юшку разом з картоплею  макаронні вироби за 10-15хв. до  готовності юшки. Додають сіль, спеції.

Домашню локшину просіюють від борошна, кладуть у кип`ячу воду на 1-2хв., відціджують і додають у юшку за 10-15хв. до готовності.

Юшку готують з курятини, субпродуктами птиці, яловичини, м`ясними консервами або грибами. Можна готувати з томатним пюре (10гр. на 1000г. юшки)

Вимоги до якості:

Бульйон трохи каламутний, молочний суп білий. Овочі нарізані соломкою. Макаронні вироби, овочі нерозварені, зберегли форму. Смак — властивий макаронним виробам і бульйону, з якого приготували суп, без кислого присмаку і запаху пригорілого молока, запах пасерованих овочів і спецій.