Склад продуктів |
Брутто |
Нетто |
Картопля |
400 |
300 |
Макарони, локшина домашня або фігурні вироби |
40 |
40 |
Морква |
50 |
40 |
Цибуля ріпчаста |
24 |
20 |
Цибуля зелена |
26 |
20 |
Маргарин столовий |
10 |
10 |
Бульйон або вода |
750 |
750 |
Технологія приготування.
Овочі нарізують у залежності від використання макаронних виробів: картоплю - брусочками або кубиками, коріння - брусочками, соломкою або кубиками, цибулю шаткують або дрібно подрібнюють. Моркву і цибулю пасерують.
У кип`ячий бульйон або воду кладуть макарони і варять 10-15 хв., потім додають картоплю і пасеровані овочі і варять до готовності. Локшину додають у юшку разом з картоплею макаронні вироби за 10-15хв. до готовності юшки. Додають сіль, спеції.
Домашню локшину просіюють від борошна, кладуть у кип`ячу воду на 1-2хв., відціджують і додають у юшку за 10-15хв. до готовності.
Юшку готують з курятини, субпродуктами птиці, яловичини, м`ясними консервами або грибами. Можна готувати з томатним пюре (10гр. на 1000г. юшки)
Вимоги до якості:
Бульйон трохи каламутний, молочний суп білий. Овочі нарізані соломкою. Макаронні вироби, овочі нерозварені, зберегли форму. Смак — властивий макаронним виробам і бульйону, з якого приготували суп, без кислого присмаку і запаху пригорілого молока, запах пасерованих овочів і спецій.