Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта №202

«Юшка овочева»

 

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Капуста білокачанна

100

80

Картопля

267

200

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

27

20

Цибуля ріпчаста

24

20

Цибуля зелена

26

20

Горошок зелений

46

30

Помідори свіжі

94

80

Маргарин столовий

20

20

Бульйон або вода

750

750

Вихід

-

1000

 

Технологія приготування.

Дрібно нашатковані ніжки грибів, моркву та цибулю пасерують з жиром. У кип`ячий бульйон або воду кладуть нарізані соломкою шляпки грибів і варять 30-35хв., потім додають білокачанну капусту, нарізані стручки квасолі, часточки картоплі. За 10-15хв.до готовності додають пасеровані овочі, скибочки свіжих помідорів, зелений горошок, сіль та спеції. Зелений горошок та овочеву квасолю можна замінити консервованими у співвідношенні з нормами      взаємозаміни.

Овочеву юшку можна подавати зі сметаною.

Вимоги до якості:

Бульйон прозорий або трохи каламутний (якщо юшка з крупою). Картопля і овочі нарізані скибочками, кубиками або брусочками. Овочі не розварені, не пом'яті; частина картоплі може бути розвареною. Картопля добре обчищена, без вічок і темних плям. Часточки жиру на поверхні жовтого кольору або безбарвні. Смак і запах пасерованих овочів і спецій