Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

МЕРЕНГОВИЙ ТОРТ З ПОЛУНИЦЕЮ.

 

Інгредієнти для безе.

 

Білок яйця - 160 гр

Цукор - 150 гр

Цукрова пудра - 150 гр

 

Приготування безе.

 

1. Розігріти духову шафу до 120°С.

2. Приготувати французьку меренгу: почати збивати білок яйця кімнатної температури на низьких обертах міксера до появи піни.

3. Ввести цукор за 4 рази і збити масу до стійких піків (збивати приблизно 5-7 хвилин).

4. Просіяти цукрову пудру і ввести її частинами у збитий білок.

5. Обережно перемішати силіконовою лопаткою до однорідності.

6. Відсадити меренгу за допомогою кондитерського мішка на пергамент (заздалегідь намалювати олівцем на пергаменті чотири кола).

7.  Поставити деко в духову шафу на середнє положення і зменшити температуру до 60°С. Режим: верх-низ.

8. Сушити безе 1 годину-1 годину 10 хвилин. Після того, як безе приготується, вимкнути духову шафу і залишити безе у закритій духовій шафі на одну годину.

9. Через годину привідкрити двері духової шафи за допомогою олівця (зробити щілину, щоб не збирався конденсат) і залишити так безе ще на 2-3 години.

 

Інгредієнти для начинки з полуниці:

Полуниця - 200 гр

Цукор - 37 гр

Кукурудзяний крохмаль - 12 гр

Лимонний сік - 10 гр (або лимонна кислота)

 

Приготування полуничної начинки:

 

1. Полуницю дрібно порізати та покласти у сотейник з товстим дном. Поставити на маленький вогонь та довести до 45°С.

2. Змішати цукор та кукурудзяний крохмаль і ввести в полуницю. Постійно помішуючи довести соус до кипіння та проварити 30 секунд.

3. Ввести лимонний сік та перемішати.

4. Перекласти начинку у кондитерський мішок, остудити до кімнатної температури.

 

Інгредієнти для крему:

Вершки 33% - 180 гр

Сир "Маскарпоне" - 180 гр

Цукрова пудра - 25 гр

Ванільний екстракт - 2-3 краплі (за бажанням)

 

Приготування  крему:

 

 1. Вершки та сир "Маскарпоне" повинні бути холодними, з холодильника.

2. Збити всі інгредієнти спочатку на маленькій швидкості, потім на середній до стійких піків та матового кольору.

3. Перекласти крем у кондитерський мішок з круглою насадкою.

 

Збірка торта.

 

1. Вирізати основу безе за допомогою кондитерського кільця Ø 16 см.

2. По краях відсадити шапочки крему за допомогою кондитерського мішка з круглою насадкою.

3. В середині коржа викласти по спіралі крем з сиру "Маскарпоне" та полуничну начинку.

4. Повторити це з усіма коржами.

5. Прикрасити торт полуницею.