ІНГРЕДІЄНТИ
Полуниця - 85 г
Цукор - 50 г
Кукурудзяний крохмаль - 4,5 г
Желатин 220 Блюм - 5,6 г
Холодна вода для желатину- 28 г
Маскарпоне - 100 г
Цукрова пудра - 10 г
Вершки 30-33% - 175 г
Рожевий барвник за бажанням
ПРИГОТУВАННЯ
1. Замочити у холодній воді желатин на 5-10 хвилин.
2. Цукор змішати з крохмалєм.
3. Полуницю пробити блендером і зробити пюре.
4. У сотейник з товстим дном покласти полуничне пюре і поставити на маленький вогонь, підігріти до 45 °C.
5. Всипати “дощиком” суміш цукру та крохмалю і довести полуничну масу до кипіння. Проварити 30 сек і перекласти в іншу миску.
6.Додати желатинову масу і перемішати.
7. Остудити до 18-22 °С.
8. В чашу міксера покласти цукрову пудру, маскарпоне та полуничне кулі. Збити міксером до однорідного пишного стану.
9. Ввести в цю масу збиті холодні вершки (до стану талого морозива) і обережно перемішати силіконовою лопаткою до однорідності.
10. За бажанням додати барвник.
11. Зважити крем-мус і розділити на три рівні частини.