Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Полуничний крем-мус

ІНГРЕДІЄНТИ

Полуниця - 85 г

Цукор - 50 г

Кукурудзяний крохмаль - 4,5 г

Желатин 220 Блюм - 5,6 г

Холодна вода для желатину- 28 г

Маскарпоне - 100 г

Цукрова пудра - 10 г

Вершки 30-33% - 175 г

Рожевий барвник за бажанням

ПРИГОТУВАННЯ

1. Замочити у холодній воді желатин на 5-10 хвилин.

2. Цукор змішати з крохмалєм.

3. Полуницю пробити блендером і зробити пюре.

4. У сотейник з товстим дном покласти полуничне пюре і поставити на маленький вогонь, підігріти до 45 °C.

5. Всипати “дощиком” суміш цукру та крохмалю і довести полуничну масу до кипіння. Проварити 30 сек і перекласти в іншу миску.

6.Додати желатинову масу і перемішати.

7. Остудити до 18-22 °С.

8. В чашу міксера покласти цукрову пудру, маскарпоне та полуничне кулі. Збити міксером до однорідного пишного стану.

9. Ввести в цю масу збиті холодні вершки (до стану талого морозива) і обережно перемішати силіконовою лопаткою до однорідності.

10. За бажанням додати барвник.

11. Зважити крем-мус і розділити на три рівні частини.