Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

ПРИГОТУВАННЯ  КРЕМУ „ШАРЛОТ»

 

Рецептура сиропу «Шарлот»

НАЗВА СИРОВИНИ

ВИТРАТИ СИРОВИНИ, Г

Цукор-пісок

631

Яйця

112

Молоко

421

ВИХІД

1000

 

Технологія приготування сиропу шарлот

Сироп «Шарлот»  готують двома способами:

 1 спосіб. Цукор-пісок, яйця і молоко ретельно перемішують і доводять до кипіння, постійно помішуючи. Сироп кип’ятять протягом 4-5 хв до температури 104-1050С. Готовий сироп проціджують і охолоджують до 200С.

2 спосіб. Цукор-пісок і молоко по рецептурі змішують і варять сироп до температури 104-1050С (проба на тонку нитку). Яйця збивають протягом 5-7 хв і поступово вливають гарячий молочно-цукровий сироп. Отриману масу уварюють на водяній бані. Потім проціджують і охолоджують до 200С.

 

Послідовність приготування роботи.

1. Приготувати сироп шарлот. Для цього в каструлі місткістю 1 л перемішують 384 г цукру, 250 г  молока. Поставити на плиту  й уварити сироп до проби на тонку нитку.

2. Збити міксером 2 яйця 3-5 хв, щоб при послідуючих операціях не звернулися.

     3. Поступово тоненькою цівочкою влити гарячий цукрово-молочний сироп, постійно помішуючи.         Якщо молоко влити відразу, то яйця звернуться.

      4. Отриману масу уварити на водяній бані. Для цього 1/3 каструлі місткістю 3 л наповнити                    гарячою водою і поставити на плиту. Каструлю із яєчно-молочно-цукровою сумішшю                            поставити    в каструлю із гарячою водою й уварити до загусання 7-10 хв.

      5. Вершкове масло нарізати на дрібні шматки. Із каструлі місткістю 3 л вилити воду й охолодити.       У ній збити міксером масло при повільних обертах 5 хв до отримання білої маси.

      6. Крем „Шарлот” готовий.

 

ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ

Зовнішній вигляд – однорідна масляниста маса; добре зберігає форму.

Колір – жовтуватий.

Смак і запах – солодкий, маслянистий, приємний.

Консистенція – пухка, еластична; вологість  - 25%.