Молоко 3,2% - 320 г
Вершки 30 % (1) - 220 г
Вершки 30 % (2) - 150 г
Цукор - 135 г
Жовтки - 120 г
Ванільний екстракт - 2-3 краплі
Желатин (220 Bl)- 9 г
Вода для желатину - 54 г
1. Замочити желатин в холодній воді на 5-10 хвилин
2. Перемішати жовток і цукор.
3. В сотейнику з товстим дном нагріти вершки (1), молоко та ванільний екстракт.
4. Влити 1/4 молока в жовтки з цукром, перемішати і повернути назад рідину в сотейник з молоком.
5. Заварити крем до 70-80 °С. Зняти з вогню і ввести набухший желатин. Перемішати до однорідності.
6. Охолодити крем до кімнатної температури, при цьому періодично помішувати.
7. Взбити вершки (2) до стану талого морозива і ввести в охолоджений крем. Перемішати до однорідності за допомогою силіконової лопатки.
8. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин.