Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Приготування крему «Пломбір».

Інгредієнти для крему «Пломбір»

Молоко 3,2% - 320 г

Вершки 30 % (1) - 220 г

Вершки 30 % (2) - 150 г

Цукор - 135 г

Жовтки - 120 г

Ванільний екстракт - 2-3 краплі

Желатин (220 Bl)- 9 г

Вода для желатину - 54 г

 

Приготування

 

1. Замочити желатин в холодній воді на 5-10 хвилин

2. Перемішати жовток і цукор.

3. В сотейнику з товстим дном нагріти вершки (1), молоко та ванільний екстракт.

4. Влити 1/4 молока в жовтки з цукром, перемішати і повернути назад рідину в сотейник з молоком.

5. Заварити крем до 70-80 °С. Зняти з вогню і ввести набухший желатин. Перемішати до однорідності.

6. Охолодити крем до кімнатної температури, при цьому періодично помішувати.

7. Взбити вершки (2) до стану талого морозива і ввести в охолоджений крем. Перемішати до однорідності за допомогою силіконової лопатки.

8. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин.