Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Технологічна карта

            Присканці (оладки) з яблуками

 

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

Борошно пшеничне

 

68

Молоко

 

65

Дріжджі

 

2

Яйця

 

10

Цукор

 

2

Яблука свіжі

42

30

Олія

 

10

Маса смажених присканців

 

150

Цукрова пудра

 

10

Сметана

 

30

Варення

 

30

Мед

 

30

Вихід

або

 

150/30, 150/10

 

Технологія приготування.

До просіяного борошна додають проціджений розчин (у теплому молоці) дріжджів, цукор, сіль, вводять сирі яйця, перемішують до утворення однорідної маси, додають обчищені й нарізані скибочками яблука, ставлять у тепле місце і дають підійти. Готове тісто беруть столовою ложкою, кладуть на сковороду з добре розігрітою олією і смажать до готовності.

Перед подаванням присканці посипають цукровою пудрою або поливають сметаною (варенням, медом).

Вимоги до якості:

Присканці (оладки) - форма овальна або кругла, вироби 5-6 см завтовшки, добре пропечені, политі маслом, сметаною, медом, варенням чи посипані цукровою пудрою. Смак ледь солодкуватий, у міру солоний. Запах смаженого дріжджового тіста і масла, на якому вони смажилися.