Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

                 Технологічна карта

             Салат із свіжих огірків

 

 

Склад продуктів

Брутто

Нетто

  Огірки

 

2 шт.

  Цибуля

 

1 шт.

  Олія оливкова

 

40 мл.

  Оцет винний

 

10 мл.

  Часник

 

2 зубчики

  Спеції

 

За смаком

 

 

Технологія приготування.

Огірочки наріжте тонкими кружальцями, цибулю – півкільцями.

Часник подрібніть будь-яким зручним способом.

Заправити винним оцтом і оливковою олією.

Додайте сіль, перець, перемішайте.

Вимоги до якості:

Овочеві салати використовують також як додатковий гарнір до м'ясних і рибних страв. Норми виходу салатів залежно від виду їх становлять 50. 100, 150 і 200 г на порцію.

Для оформлення салатів використовують продукти, що входять до складу страви, а також мають яскраве забарвлення: перець солодкий, томати, огірки, листки салату, зелень петрушки, селери, зелену цибулю, яйця, м'ясні і рибні продукти, фрукти, цитрусові плоди.