Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Шифоновий бісквіт (Ø 14 см)

Інгредієнти

Яйця - 130 г

Цукор - 120 г

Ванільний екстракт - 3-4 краплі

Борошно - 150 г

Розпушувач - 1 ч. л.

Молоко 3,2% - 70 г

Рослинна олія - 37 г

ПРИГОТУВАННЯ

1. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

2. Розігріти духову шафу до 170°С.

3. Змішати борошно з розпушувачем, просіяти. Перемішати. 

4. Молоко підігріти і змішати з рослинною олією.

5.Збити яйця до пивної піни і ввести за декілька заходів цукор. Додати ванільний екстракт або есенцію. Збити до пишного стабільного стану на високих обертах. Силіконова лопатка повинна залишати слід.

6. Влити половину рідких інгредієнтів і перемішати міксером на низьких обертах.

7. Всипати половину сухих інгредієнтів і перемішати міксером на низьких обертах майже до однорідності. 

8. Влити другу половину рідких інгредієнтів і перемішати.

9. Всипати другу половину сухих інгредієнтів і перемішати до однорідності на низьких обертах міксера.

10. Вилити тісто в два кільця Ø 14 см, розрівняти і поставити в духову шафу на випікання. Режим - верх-низ, температура 170 °C, час - 25-35 хв.

11. Остудити бісквіт, загорнути в харчову плівку “в контакт” і поставити в холодильник на стабілізацію на 6-8 годин. 

12. Розрізати кожен бісквіт на 2 коржі висотою 1,5-2,5 см.