Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Шоколадний бісквіт (Ø 14 см)

Інгрідієнти

Борошно - 107 г

Какао-порошок - 23 г

Розпушувач - 3 г

Сода - 2,5 г

Сіль - дрібка

Яйця - 65 г

Цукор - 150 г

Вода (гаряча) - 50 г

Сметана - 50 г

Молоко (гаряче) 3,2 % - 35 г

Соняшнікова олія - 35 г

ПРИГОТУВАННЯ

1. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

2. Підготувати два кільця Ø 14 см (обернути дно фольгою) та поставити на деко.

3. Розігріти духову шафу до 170 °С.

4. Змішати борошно з какао, розпушувачем та содою, просіяти. Додати дрібку солі. Перемішати.

5. Об’єднати гарячі молоко та воду.

6. В чашу для міксера покласти яйця і почати збивати на низьких обертах міксера. Після появи піни та пухирів, починати вводити цукор за декілька разів. Збити до пишної, стабільної піни. Повинен залишатися слід від силіконової лопатки.

7. Влити в яєчну масу рослинну олію і перемішати силіконовою лопаткою до однорідності.

8. Додати сметану і почати перемішувати на низькій швидкості міксера до однорідності.

9. Ввести половину сухих інгредієнтів. Обережно перемішати майже до однорідної консистенції силіконовою лопаткою або міксером на низьких обертах. Влити половину рідких інгредієнтів (молоко та воду) та перемішати. 

10. Всипати другу половину інгредієнтів та перемішати майже до однорідності. Влити другу половину рідких інгредієнтів і перемішати до однорідності. Довго не вимішувати.

11. Перелити тісто у підготовлені кільця та поставити у духову шафу.

11. Випікати при t 170-180°С 25-35 хвилин. Перевіряти готовність шпажкою та рукою. Шпажка має бути сухою, а коли притискаєте корж рукою, то він повинен пружинити.

12. Охолодити бісквіт, дістати з форми за допомогою ножа, обернути в харчову плівку та відправити на 8 годин в холодильник.