Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Шоколадне медове тісто (Ø 16 см)

Інгредієнти

Мед - 70 г

Масло вершкове 82% - 78 г

Яйця - 117 г

Цукор - 183 г

Сода - 0,5 ч. л.

Какао-порошок- 30 г

Борошно - 305 г

Розпушувач - 0, 5 ч. л.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

2. Розігріти духову шафу до 180°С.

3. Змішати борошно з какао та розпушувачем, просіяти. Перемішати.

4. В сотейник з товстим дном покласти мед, цукор і вершкове масло. Поставити на маленький вогонь та дочекатися повного розчинення цукру.

5. Одночасно з нагрівом сотейника почати збивати яйця на маленькій швидкості до світлої піни. Влити збиті яйця в сотейник. 

6. Постійно помішуючи, довести до 65-75 °C (не кип’ятити!).

7. Додати соду (маса повинна піднятися і посвітлішати), проварити 1 хвилину і зняти з вогня.

8. Перелити гарячу масу в велику чашу і додати сухі інгредієнти за декілька прийомів. Перемішувати міксером на низьких обертах до повного об’єднання.

9. Вилити тісто на харчову плівку, завернути “в контакт” і остудити до 30-35 °C (так, щоб можно було брати тісто в руки).

10. Розділити тісто на рівні частини (8-9 частин).

11.На пергаменті розкачати коржі товщиною 2-3 мм, зробити виделкою проколи. 

12. Випікати при t 180°С 7-10 хвилин. Перевіряти готовність рукою (коли притискаєте корж рукою, то він повинен пружинити).

13. Гарячі коржі вирізати потрібного розміру.

14. Охолодити коржі до кімнатної температури.