Інгредієнти
Мед - 70 г
Масло вершкове 82% - 78 г
Яйця - 117 г
Цукор - 183 г
Сода - 0,5 ч. л.
Какао-порошок- 30 г
Борошно - 305 г
Розпушувач - 0, 5 ч. л.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
2. Розігріти духову шафу до 180°С.
3. Змішати борошно з какао та розпушувачем, просіяти. Перемішати.
4. В сотейник з товстим дном покласти мед, цукор і вершкове масло. Поставити на маленький вогонь та дочекатися повного розчинення цукру.
5. Одночасно з нагрівом сотейника почати збивати яйця на маленькій швидкості до світлої піни. Влити збиті яйця в сотейник.
6. Постійно помішуючи, довести до 65-75 °C (не кип’ятити!).
7. Додати соду (маса повинна піднятися і посвітлішати), проварити 1 хвилину і зняти з вогня.
8. Перелити гарячу масу в велику чашу і додати сухі інгредієнти за декілька прийомів. Перемішувати міксером на низьких обертах до повного об’єднання.
9. Вилити тісто на харчову плівку, завернути “в контакт” і остудити до 30-35 °C (так, щоб можно було брати тісто в руки).
10. Розділити тісто на рівні частини (8-9 частин).
11.На пергаменті розкачати коржі товщиною 2-3 мм, зробити виделкою проколи.
12. Випікати при t 180°С 7-10 хвилин. Перевіряти готовність рукою (коли притискаєте корж рукою, то він повинен пружинити).
13. Гарячі коржі вирізати потрібного розміру.
14. Охолодити коржі до кімнатної температури.