Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

Солона карамель

ІНГРЕДІЄНТИ

Сироп глюкози - 48 г

Вершки 30-33% - 95 г

Цукор - 32 г

Сіль - дрібка

Масло вершкове - 24 г

ПРИГОТУВАННЯ

1. Довести вершки до кипіння, але не кип’ятити.

2. Паралельно у сотейнику з товстим дном довести цукор до бурштинового кольору на середньому вогні.

3. Зменшити вогонь, ввести вершки (обережно, буде сильна пара). Почекати декілька секунд, поки цукор та вершки об’єднаються і тільки потім почати мішати силіконовою лопаткою. Після повного об’єднання карамелі, вимкнути вогонь та додати сіль.

4. Перелити у високу склянку через сито та охолодити до 35°С.

5. Додати в склянку вершкове масло (кубиками) кімнатної температури і пробити блендером до об’єднання, перекласти в кондитерський мішок.