Технологічна карта «Приготування солодких соусів»

Шедевр не має рецепту... Кожен його готує з ароматом власних відчуттів


 

 

 

 

Технологічна карта

Соус малиновий

 

з\п

 

Назва сировини

Витрати сировини на 100 г

Витрати сировини на 1000 г

Брутто

Нетто

Брутто

Нетто

1

Малина

40

40

400

400

2

Цукор

20

20

200

  200

3

Вода

60

60

600

600

4

Картопляний крохмаль

0,30

0,30

30

30

 

Вихід:

 

100

 

1000

                                   

                                   Технологія приготування:

  Зварити цукровий сироп. Малину перебрати, промити і протерти. В малинове пюре влити сироп, довести до кипіння, потім поступово влити розведений холодною водою крохмаль, помішуючи довести до кипіння.  

                                         Правила подавання:

  Подають малиновий соус до пудингів, запіканок, млинчиків, желе, мусів.

                                        Вимоги до якості:

Смак –  ніжний, кисло-солодкий з ароматом малини.

Колір – рожевий.

Консистенція – однорідна без грудочок.

 

 

Технологічна карта

Соус шоколадний

В.С. Доцяк 1998 р

 

з/п

Назва сировини

Витрати сировини

на 100 г

Витрати

 сировини

на 1000 г

Брутто

Нетто

Брутто

Нетто

1

Какао-порошок

10

10

100

100

2

Цукор

20

20

200

200

3

Молоко незбиране

згущене з цукром

45,5

45,5

455

455

4

Ванілін

0,015

0,015

0,15

0,15

5

Вода

30

30

300

300

 

Вихід

 

100

 

1000

Технологія приготування

Какао змішують із цукром. Молоко згущене розводять гарячою водою, нагрівають до кипіння і, безперервно помішуючи, вливають у суміш какао з цукром. Доводять до кипіння, проціджують і охолоджують. В охолоджений соус вводять ванілін, розчинений у теплій воді (1:20).

 

Правила подавання і зберігання

Подають соус до солодких страв, зберігають до 4 годин на водяній бані.

 

Використаний інвентар, посуд

Каструлі, сито, шумівка, соусний черпак мірний, вінчик, соусник.

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд – світло-коричневого кольору, без грудочок крохмалю і плівки на поверхні.

Консистенція – однорідна, в’язка.

               Смак, запах – солодкий з ароматом шоколаду і ваніліну.