Технологічна карта
Рулет із свинини
Назва сировини |
Витрата сировини та напівфабрикатів |
|
1 порція |
||
Брутто, г |
Нетто, г |
|
Свинина (грудинка) безкісткова |
1609 |
1432 |
Яйце куряче |
80 |
80 |
Морква |
80 |
80 |
Цибуля |
15 |
12 |
Лимон (для соку) |
20 |
20 |
Перець чорний мелений |
1 |
1 |
Сіль |
12 |
12 |
Маса напівфабрикату |
1586 |
|
Вихід |
1000 |
Технологія приготування:
Пласт свинини відбивають, на середину укладають зварені круто яйця, відварену до напівготовності і нарізану брусочками моркву, посипають подрібненим часником, загортають у рулет, перев'язують шпагатом і варять до готовності у бульйоні. Готовий рулет охолоджують під легким пресом та видаляють шпагат.
Технологічна карта
Холодець яловичий
Назва сировини |
Витрата сировини та напівфабрикатів |
|
1 порція |
||
Брутто, г |
Нетто, г |
|
Яловичина (лопатка) |
445 |
400 |
Морква |
40 |
32 |
Цибуля ріпчаста |
40 |
34 |
Часник |
13 |
10 |
Петрушка (корінь) |
27 |
20 |
Желатин |
40 |
40 |
Перець-горошок |
0.5 |
0.5 |
Лавровий лист |
0.2 |
0.2 |
Сіль пряна |
12 |
12 |
Вихід |
1000 |
Технологія приготування:
Підготовлене м'ясо заливають холодною водою (1,5–2 л води на 1 кг м'яса) та варять при слабкому кипінні 2,5–3 год. Желатин заливають холодною кип'яченою водою та витримують його до розбухання. За годину до закінчення варіння кладуть овочі. Зварене м'ясо виймають із бульйону, розбирають на дрібні шматочки, знову заливають заздалегідь процідженим бульйоном, додають сіль і варять 20–25 хв, додають підготовлений желатин і розмішують до повного розчинення желатину, не допускаючи закипання.
Після закінчення варіння додають розтертий часник. Холодець розливають у жовтні або формах і охолоджують до застигання желе.